Koningsdag in Druten, 2023.
Koningsdag in Druten, 2023. Foto: Reinier Jansen

Koningsdag Druten

zaterdag 27 april 2024 7:00

Oranje Comité Druten heeft een leuk programma samengesteld voor jong en oud. Er is een speurtocht uitgezet door het centrum van Druten. Kinderen kunnen een bingokaart halen bij de winkels in de Hogestraat met een letter in de etalage. Als de bingokaart vol is kan er een prijsje worden opgehaald bij De Groene Kiosk. Tussen 09.00 en 15.30 uur is er muziek op de Ramblas en de Markt.

Om 9.00 uur gaat de kleedjesmarkt van start. Vanaf 7.00 uur is de Hogestraat opengesteld voor het aanleveren van artikelen. Let op: alleen toegang via de Raadhuisstraat, bij IJssalon Loeff. De versierde fietsen optocht start om 10.15 uur (9.45 uur verzamelen bij het gemeentehuis). Om 10.00 uur wordt Koningsdag officieel geopend met het hijsen van de vlag en een aubade in het bijzijn van burgemeester Sigrid Sengers.

Op het Marktplein zijn er tussen 11.00 en 16.30 uur allerlei activiteiten, waaronder een minikermis met draaimolen, springkussens, een klimtoren, bungy trampoline en rodeo voetbal. Ook zijn er optredens van dansschool Almir. Om 10.30 uur is er een toespraak van de burgemeester en worden de prijzen van de versierde optocht uitgereikt. Om 11.00 uur start de verkoop van de loterij. De hele dag is er muziek en kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje op het horecaplein voor de kerk. Klik hier voor meer informatie.