De Waalgaard Weurt.
De Waalgaard Weurt. Foto: Levien Lockefeer

Een kijkje bij Waalgaard Weurt en Sfeer van Willems Wijchen

zaterdag 18 mei 2024 10:00

Tijdens het Pinksterweekend openen twintig duurzame boeren, tuinders en voedselinitiatieven in Gelderland de deuren tijdens het Lange Weekend van de Korte Keten. Het weekend is een initiatief van Natuur en Milieu Gelderland.

Belangstellenden kunnen bij diverse boerderijen, tuinders en horeca een kijkje nemen, meedoen aan een rondleiding, lunch of proeverij en ontdekken waar hun eten vandaan komt. Verschillende initiatieven laten zien hoe ze bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit. In deze regio zijn locaties in Weurt en Wijchen te bezoeken. 

Waalgaard Weurt

Voedselbosgaard en moestuin de Waalgaard in Weurt biedt op vrijdag 17 mei rondleidingen door de voedselbosgaard (10.30 en 15.00 uur). Op zaterdag 18 en maandag 20 mei kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen in de moestuin. De rondleidingen zijn voor alle leeftijden. Deelname is gratis.

Sfeer van Willems Wijchen

In zelfoogsttuin Sfeer van Willems in Wijchen worden zaterdag 18 mei van 10.00 tot 17.00 uur rondleidingen gegeven. Bezoekers worden hartelijk ontvangen en krijgen uitleg over hoe de tuin werkt. Daarna mag men zelf in de tuin rondlopen. Er is ook een blotevoetenpad. Aanmelden kan per mail via sfeervanwillems@gmail.com. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon.

Kijk op de website voor alle deelnemende locaties en het volledige programma.

Locatie