Presentatie profielwerkstuk in 2023.
Presentatie profielwerkstuk in 2023. Foto: Wendi ter Haar

Examenleerlingen havo en vwo presenteren profielwerkstuk

Algemeen

DRUTEN - Op donderdag 8 februari vindt op Pax Klepperheide de jaarlijkse profielwerkstukpresentatiedag plaats. 

Een leuke, bijzondere en soms spannende dag voor de examenleerlingen havo en vwo die op die dag hun profielwerkstuk (pws) aan ouders, familieleden, leerlingen en andere belangstellenden presenteren. De presentaties worden beoordeeld door twee docenten.

Het programma start om 8.15 uur en duurt tot 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Bij binnenkomst ontvangen bezoekers het presentatierooster en is het mogelijk één of enkele presentaties bij te wonen.

Leerlingen presenteren over interessante onderwerpen; onder andere ‘vossenoren’, ‘Femme fatale in de westerse literatuur van de 19e en 20e eeuw’, ‘de Britse automobielindustrie’, ‘fake news’, ‘wei-eiwit uit kaasafval’ en ‘de Mexicaanse drugsoorlog’.

Scholen zijn binnen kaders vrij hoe zij het pws-traject inrichten. Pax Klepperheide streeft al jaren naar een kwalitatief hoogwaardig pws-traject door extra aandacht te besteden aan deze afstudeerscriptie en de lat hoog voor de leerlingen hoog te leggen. 

Neem voor meer informatie contact op met afdelingsleiders Verine Kwantes (v.kwantes@paxchristicollege.nl) en Michel Vermeulen (m.vermeulen@paxchristicollege.nl) of via 0487-512403.