Yarah laat haar Opa's en Oma's zien hoe er op het Chromebook gewerkt wordt.
Yarah laat haar Opa's en Oma's zien hoe er op het Chromebook gewerkt wordt. Foto: Marieke Zegers

Opa’s en Oma’s terug in de schoolbanken

Algemeen

BEUNINGEN - Voor de opa’s en oma’s is het al heel wat jaren geleden dat zij les kregen op de lagere school. Wat er allemaal veranderd is mochten opa’s en oma’s komen ervaren bij hun eigen kleinkind in de klas op basisschool De Peppel in Beuningen. 

In de aanloop naar deze dag hebben alle ruim 350 leerlingen een uitnodiging gemaakt en via de post verstuurd. Van heinde en ver kwamen trotse opa’s en oma’s op woensdag 17 april naar De Peppel waar ze werden ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Hulpouders brachten de grootouders vervolgens naar de juiste klas. Een dankbare taak want de ontmoetingen leverde veel blije gezichten op. In de kleuterklassen mogen opa en oma samen met hun kleinkind een werkje maken voor in het portfolio en wordt er samen gezongen. In groep 3/4 draaien de opa’s en oma’s mee in het taal- of rekencircuit waarin de doelen van dit moment geoefend worden. In de bovenbouw buigen leerlingen zich met opa en oma onder andere over spreekwoorden en gezegden. Ook mogen ze in de aula samen kijken welke spelletjes van vroeger ze herkennen. Sommige grootouders kunnen niet uit over de verschillen met vroeger. Over één ding zijn alle grootouders het eens… wat is het genieten om weer op school te zijn, het is een feest voor jong en oud.